El xef vallenc Pep Moreno, la sommelier Marta Clot i el restaruant El Cervelló de Fontscaldes, escollits porronaire d’honor, ambaixadora del porró i restaurant porronaire de la Firagost 2024
EL nomenament i lliurament dels tres porrons commemoratius de la Firagost 2024 serà dimarts 6 d’agost a la tarda, a la plaça del Pati de Valls, en el transcurs del Tast de vi amb porró. La Firagost de Valls és pionera en la promoció del porró a Catalunya.
Aquest any el jurat ha concedit els tres porrons commemoratius de la Firagost 2024 a dues persones rellevants i a un restaurant, per la seva tasca en la promoció, conservació i utilització del porro per beure vins i caves.
El títol de Porronaire d’Honor de 2024, ha estat concedit al xef culinari vallenc Pep Moreno, reconegut per la seva tasca al restaurant Deliranto de Salou, que compta amb una estrella Michelin. La seva trajectòria en el món de la gastronomia és marcada per la seva creativitat i innovació culinària. Navarro ha sabut combinar tradició i modernitat en una proposta gastronòmica que ha captivat tant a crítics com a amants de la bona cuina.
L’Ambaixadora del Porró 2024 recau enguany a Marta Clot, sommelier i comunicadora amb milers de seguidors a les xarxes socials gràcies a la seva mirada fresca i innovadora a l’hora de parlar dels vins catalans. Fa tres anys que juntament amb el seu company Mike Cano parlen de vi als seus seguidors d’arreu del món a través de diversos perfils, sobretot a Instagram, Youtube i Tik–Tok (versió catalana, @ladelsvins, i castellana, @lamartaclot). Marta Clot ha estat recentment seleccionada com a una de les “100 Joves talents de la gastronomia”, un premi atorgat pel Basque Culinary Center després d’aconseguir més de setanta mil seguidors a Instagram en un perfil on explica i comparteix la cultura del vi català. Per tot això, el jurat ha reconegut la seva tasca de promoció dels vins del territori i del porró català a Marta Clot.
Pel que fa al Restaurant Porronaire d’Honor 2024, el jurat ha decidit atorgar el premi al Restaurant El Cervelló de Fontscaldes. Aquest restaurant de l’Alt Camp es caracteritza per oferir el porró català als seus comensals. Aquest restaurant, dirigit per Jordi Cervelló, és conegut per la seva excel·lència gastronòmica. A més, combina tècniques culinàries innovadores amb tradicions catalanes, i el porró és un exemple d’aquesta fusió de cultura i gastronomia que ofereix als seus clients.
El lliurament dels tres porrons es farà dimarts 6 d’agost, aproximadament a tres quarts de vuit del vespre, en el transcurs del Tast de Vi amb porró, a l’escenari que hi ha al Pati, coincidint amb la inauguració de la Firagost 2024 per part de les autoritats.
Els premis són uns porrons que han estat dissenyats pel mestre vidrier Rafa Abdón, del Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet. Tots ells estan signats pel vidrier.
La Firagost de Valls és pionera en la promoció del porró a Catalunya i promou l’ús d’aquest estri de disseny català que data del segle XVIII.
El Tast de Vi amb porró i el lliurament dels premis porronaires els organitza la Cambra de Comerç de Valls, El Vi a Punt, la revista Cultura i Paisatge a la ruta del Cister, amb la col·laboració del Mercat de Vins i Caves de l’Alt Camp i el Museu del Vidre de Vimbodí.