Els dies 1 i 2 d’agost Valls acollirà una nova edició de la Firagost, amb la 67a. Fira-Exposició del Camp Català i el 1r. Saló Firagost Agroinnova

L’Honorable Sra. Ester Capella i Farré, Consellera de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, inaugurarà la Fira, dimarts a les 19 hores, a la sala de sessions de l'Ajuntament de Valls.

Dimarts 1 i dimecres 2 d’agost, Valls celebrarà la Firagost’2023, la 67a Fira-Exposició del Camp Català, que acollirà més de 300 expositors en un espai ocupat de més de 40.000m², la qual cosa representa més d’1’5 km d’exposicions al centre de la ciutat. Durant els dos dies de fira s’esperen uns 100.000 visitants.

El dia 1 a les 9 del matí es realitzarà l’acte inaugural del Saló Agroinnova, la gran novetat de la Firagost d’enguany, a l’espai Kursaal de Valls. El primer Saló de Tecnologia Agrària, Bioeconomia i Alimentació vol ser un nou espai innovador i tecnològic que combina l’exposició de productes amb conferències, jornades tècniques i activitats relacionades amb el sector agrari i alimentari del Camp de Tarragona.

A les 10 del matí s’obrirà la zona expositiva del nucli de la ciutat i es donarà el tret de sortida a un programa carregat d’actes, entre les que destaquen les curses de portadors i portadores de saques d’avellanes, concurs de cavalls d’arrossegament en trineu, concerts o mostres de productes artesanals, entre molts d’altres. Un dels moments més importants serà l’actuació castellera de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls, el dimarts dia 2 d’agost a partir de les 20:15h a la plaça del Blat, Km0 del Món Casteller.

Firagost’2023 aplegarà expositors de fruits del camp, vins i caves, productes agroalimentaris de qualitat, maquinària agrícola i ramadera, vehicles i mobilitat, herboristeria, alimentació artesanal, ceràmica, artesania, … a banda dels estands institucionals. Durant la Firagost es podran tastar i adquirir fruits secs, vins, caves, olis, misteles, mel, formatges, fruites, verdures, plantes, herboristeria, embotits artesanals…

Valls i l’Alt Camp es disposen a viure uns dies d’activitat agrícola-comercial amb la Firagost, l’exponent agrícola-comercial del camp més popular de Catalunya, en el qual tots els actes i exposicions són públics i gratuïts.

Firagost’2023 és organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Valls, la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Valls, la Societat Agrícola de Valls, l’Oficina Comarcal del DAAM i Comerç de Valls, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, Departament d’Empresa i Treball, Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, Port de Tarragona i el Patronat de Turisme.

Firagost pel seu conjunt d’actes, tradicionalment ha estat considerada, la “Festa Major del Camp Català”.

Seguiu la FIRAGOST a Facebook, Twitter i Instagram, compartiu-la amb l’etiqueta #firagost2023 i esteu ben atents que podeu guanyar diversos premis!