La Cambra de Valls adquireix una obra d’Isabel Boltà exposada a la mostra Especial d’Art de la Firagost 2023

L'adquisició d’aquesta peça representa per la Cambra de Valls la ferma voluntat de donar suport a l'art local i la creació artística vallenca. El Grup de Nadal d’Artistes fa una valoració més que positiva de la seva primera participació en la Firagost 2023, amb l’Exposició especial d’Art de la Firagost que va acollir Ca Lleonart.

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Valls ha adquirit l’obra “Supervivència a la sequera”, de l’artista vallenca Isabel Boltà Masgrau, L’obra és un tall a la terra, on es visualitzen les arrels i les plantes del camp que subsisteixen a l’extrema sequera que està vivint el país. Segons Boltà, “Supervivència a la sequera és fruit de l’observació diària de l’entorn més proper, de les caminades de casa meva al camp, i al bosc. He vist que malgrat la falta de la pluja, es podia observar com les plantes feien un esforç per sobreviure. Endinsant  la mirada a un camp de blat, petites roselles floreixen tímidament”, assegura l’artista.

L’adquisició de la peça “Supervivència a la sequera” representa per la Cambra de Valls la ferma voluntat de donar suport a l’art i la creació artística vallenca.

L’obra de Boltà va poder veure’s a l’Exposició Especial d’Art de la Firagost que va realitzar el Grup de Nadal d’Artistes Vallencs durant la Firagost 2023, i del qual en pren part la pintora, juntament amb una vintena d’artistes més. La mostra, amb segell 100% vallenc, estava focalitzada al camp català i al món agrícola, on cada artista expressava la seva pròpia interpretació. L’exposició va situar-se als baixos de Ca Lleonart i a més de ser mostra també va ser un mercat d’art, on es van vendre fins a set obres. Des del Grup d’Artistes en fan una valoració més que positiva. Així ho destaca Esther Coll, presidenta de l’Associació; “ha estat una experiència nova que hem gaudit molt, exposar a Valls a ple estiu i dins dels actes de Firagost. Com a grup creiem que aquesta iniciativa no ha de ser només cosa d’un any i volem tornar a fer-ho en pròximes edicions, anar més enllà”.

La Comissió Organitzadora de la Firagost i la Cambra de Comerç de Valls, impulsores de la mostra juntament amb el Grup de Nadal d’Artistes Vallencs, destaquen que la Firagost és un gran aparador pel camp i del camp, on enguany s’ha volgut potenciar i donar a conèixer l’art local a la població i fomentar la creativitat. Des de la Cambra també es preveu impulsar aquesta iniciativa en altres espais comercials buits o en desús de la ciutat i donar-los una segona vida. El president de la Cambra, Josep Maria Rovira, està satisfet de la col·laboració que ha establert la Firagost i el Grup de Nadal d’Artistes Vallencs.