La sala Kursaal acollirà AGROINNOVA, el primer Saló de tecnologia agrària, bioeconomia i alimentació, en la 67a edició de la Firagost de Valls

Durant dos dies es realitzaran una desena de jornades tècniques sobre el sector agroalimentari. Les inscripcions a les jornades poden fer-se enviant un correu a comunicacio@cambravalls.com o trucant al 977 600 909.

Els dies 1 i 2 d’agost la sala Kursaal de Valls acollirà Firagost Agroinnova, el primer saló de tecnologia agrària, bioeconomia i alimentació, De les nou del matí a les onze de la nit. Un saló que promet ser el gran aparador de maquinària agrícola, productes i tecnologia agrícola que també inclourà jornades tècniques i demostracions dels productes exposats amb la finalitat de convertir la Firagost en la fira de referència del sector agroalimentari del Camp de Tarragona, creant un punt de trobada per als professionals del sector.

El Saló obrirà portes dimarts a les nou del matí amb la inauguració d’Agroinnova, a càrrec de les entitats organitzadores. Tot seguit, s’inaugurarà el monument ‘Evolution’ de l’escultor Franc Vilà. El primer dia es duran a terme tres jornades principals. En primer lloc, a les 9.30 h es començarà amb una jornada tècnica sobre les perspectives de la verema 2023 organitzada per Unió de Pagesos de Catalunya i la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Valls. A continuació, a les 12 h hi ha prevista una taula rodona sota el nom ‘Reptes de futur del sector agroalimentari’, amb directius d’empreses del territori com Kellogg’s, Europastry i Grup Unió. La taula estarà moderada Eduard Vicente, director del Hub Foodtech&Nutrion. Organitza Hub Foodtech&Nutrition i la Cambra de Comerç. Finalment a les 17 h, una nova jornada tècnica sobre sistemes de reg i ús eficient de l’aigua, organitzada per Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i la Cambra de Valls tancarà el dimarts.

Pel que fa al dimecres 2 d’agost, el dia començarà a les 10 del matí amb una ponència sobre l’efecte del canvi climàtic sobre la producció d’aliments, a càrrec del Dr. Joan Girona (IRTA); a les 11 h seguirà la ponència d’Agustí Romero i Montse Jiménez, de l’IRTA, sobre l’ús d’olis d’alta qualitat a la cuina; a les 11.30 h, Generació Solar Tarragona presentarà formes d’estalvi amb energia solar fotovoltaica, aerotèrmia i punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. A les 12 h el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, en col·laboració amb la DO Tarragona, INCAVI i la Cambra de Comerç oferiran una jornada sobre el macabeu a la DO Tarragona; a les 13.30 h Oriol Pijuan, d’Atens, presentarà ‘Nous bioestimulants per a la vinya. Cas d’èxit de la Micorriza MV1’. Ja a la tarda, a les 17 h, s’oferirà la jornada ‘Big data, intel·ligència artificial i agricultura sostenible: com fer-ho?’; i finalment a les 18.30 h, tancarà les jornades una ponència i un tats de vins d’homenatge a Cèsar Martinell per la seva rellevància en el desenvolupament industrial del camp. La jornada ‘Vins tendències i estils del mercat japonès’ anirà a càrrec de Mayu Miller, que parlarà de cinc vins catalans que comercialitza a Tòquio, i un tast de vins dirigit per Oriol Pérez de Tudela que respondrà la pregunta: “Per què agraden aquests vins al Japó?. El tast té un cost de 40 euros. Organitza la Cambra de Valls i Taula de Vi, amb el suport de la Cámara de Comercio de España.

La inscripció a les jornades pot fer-se a través de la pàgina web de la Firagost (www.firagost.cat ), enviant un correu electrònic a comunicació@cambravalls.com , o trucant al 977 600 909.