La Societat de Sant Antoni fa una valoració molt positiva dels actes organitzats els dies de Firagost

L’entitat vallenca va presentar enguany una gran novetat: la mostra de carros, guarniments i eines del camp, plena de patrimoni. També va dura a terme el Concurs d’Arrossegament i la Cercavila de la Firagost, ambdues activitats més que consolidades.

L’exposició Patrimoni Societat de Sant Antoni de Valls va ser una de les grans novetats de la Firagost 2023. Instal·lada a la nau del camí dels Molls de l’Estació la mostra oferia un recorregut per tots els carros, guarniments i eines del camp adquirits durant anys per la Societat de Sant Antoni de Valls. L’exposició també va comptar amb peces cedides per a l’ocasió. Tània Guash, relacions públiques de la Societat de Sant Antoni de Valls, assegura que la mostra i la nova ubicació ha tingut una molt bona acollida, que segurament es repetirà en edicions posteriors”. Segons Guash la mostra està plena de patrimoni: “Es tracta d’un viatge que et transporta al segle passat, on el transport de mercaderies i passatgers estava marcat pel pas del cavall”, destaca.

A banda de la mostra, la Societat de Sant Anotni també va organitzar altres activitats entorn la Firagost. Totes elles amb una bona acollida de públic i participació. D’una banda, la ja tradicional cercavila de Firagost, de dimarts a la tarda, amb un recorregut que va iniciar-se a la plaça i passeig de l’Estació i va cloure a la Font de la Manxa, passant per diferents carrers de Valls amb la participació de genets, carros i carruatges. Una cercavila plena de tradició, oberta a tothom, i amb la participació d’unes 150 cavalleries i carruatges. De l’altra, l’entitat també va organitzar el Concurs d’Arrossegament amb Trineu, el concurs amb més prestigi, antiguitat i nivell de tot Catalunya. El Concurs, que enguany celebrava la 42a edició, va estrenar ubicació, al Camí dels Molls de l’Estació, a l’esplanada de darrere l’Estació de Tren.