Porronaires d’honor 2023

Jonathan Nuevo (Esmorzars de forquilla), el restaurant El Vinyet, i Oriol Pérez de Tudela,  escollits Ambaixador del Porró,  Restaurant porronaire i Porronaire d'Honor Firagost 2023.

  • L’entrega dels tres porrons commemoratius de la Firagost 2023 es lliurarà el dimarts 1 d’agost a la tarda a la plaça del Pati en l’acte del Tast de el transcurs de la inauguració de la Firagost.
  • La Firagost de Valls és pionera en la promoció del porró a Catalunya.

Valls, 21 de juliol de 2023. Aquest any el jurat ha concedit els tres porrons commemoratius de la Firagost 2023 a dues persones rellevants i a un restaurant, per la seva tasca en la promoció, conservació i utilització del porro per beure vins i caves.

Per l’anualitat 2023 el premi a l’Ambaixador del Porró 2023 s’ha atorgat al Sr. Jonathan Nuevo, impulsor del Blog Gastronòmic i el perfil a Instagram i xarxes socials Esmorzars de Forquilla, amb més de 14.000 seguidors. El jurat ha reconegut la tasca de promoció que fa el Sr. Jonathan Nuevo a les seves publicacions al perfil Esmorzars de Forquilla. Sempre fa servir el porró a totes les seves publicacions i imatges. Això l’ha convertit en un dels grans promotors catalans d’aquest art i del fet de beure vi amb porró.

Pel que fa al Restaurant Porronaire d’Honor 2023, el jurat ha decidit atorgar el premi al Restaurant El Vinyet, de Vila-rodona. Aquest restaurant es caracteritza per oferir sempre un porró de vi blanc, negre o un porró de cava a les taules del seu restaurant.

I el títol de Porronaire d’Honor 2023, ha estat concedit a Oriol Pérez de Tudela, persona molt vinculada al món de l’enologia i del vi, i especialment per ser una de les persones impulsores de l’organització del Concurs de beure vi amb porró de la Firagost i per ser un dels conservadors de l’art de saber tastar i beure vi amb porró.

El lliurament dels tres porrons es farà el dia 1 d’agost de 2023, aproximadament a tres quarts de vuit del vespre, en el transcurs del Tast de Vi amb porró, a l’escenari que hi ha al Pati, coincidint amb la inauguració de la Firagost 2023 per part de les autoritats.

Els premis són uns porrons que han estat dissenyats pel mestre vidrier Rafa Abdón, del Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet. Tots ells estan signats pel vidrier.

La Firagost de Valls és pionera en la promoció del porró a Catalunya i promou l’ús d’aquest estri de disseny català que data del segle XVIII.

El Tast de Vi amb porró i el lliurament dels premis porronaires els organitza la Cambra de Comerç de Valls, El Vi a Punt, la revista Cultura i Paisatge a la ruta del Cister amb la col·laboració de la DO Tarragona i el Museu del Vidre de Vimbodí.

Jonathan Nuevo, Esmorzars de Forquilla.
Restaurant el Vinyet de Vila-rodona
Oriol Pérez de Tudela al Tast de Vins Firagost 2022