Valoració positiva de la Firagost, tot i la climatologia i la falta de collita

Des de la Comissió organitzadora de la Firagost es fa una valoració positiva de la Firagot 2023. Tot i l’ambient calorós la Fira va sobreviure, sent multitudinària i única, com marca la tradició. Enguany es van presentar novetats i innovacions que han retornat als orígens agroalimentaris de La Fira del Camp i per al camp.

Les activitats executades en el marc de la Firagost van ser tot un èxit. D’entre les activitats destaquen la tradicional trobada de puntaires, la desfilada canina, la Cercavila de Firagost, el tast de vi amb porró, la Mostra de Cerveses Artesanes amb productors de la demarcació de Tarragona, les exposicions al centre històric del municipi i el Concurs d’Arrossegament amb Trineu i la Cursa Concurs de Portadors de Saques i mitges saques d’Avellanes.

La Comissió organitzadora de la Fira també destaca que tot i no ser el millor any pel sector, a causa de la sequera, la mala collita i les preocupacions pel canvi climàtic, s’ha pogut tornar als orígens de la Fira, amb una molt bona exposició de productes agrícoles. Pel que fa als expositors i parades, durant els dos dies, van oferir degustacions i productes de proximitat que els visitants van poder tastar i comprar. Els expositors fan una valoració positiva de la seva participació en la fira, així ho mostren les enquestes registrades.

Pel que fa als visitants, no s’ha arribat a les expectatives previstes, d’una banda, degut a la climatologia, i de l’altra, perquè enguany la Firagost ha caigut en canvi de mes i en dia 1, i aquest fet també determina l’afluència de visitants, que acostuma a ser menor fruit.

Pel que fa a l’espai Agroinnova al Kursaal de Valls, cal replantejar l’espai i el format de cara a la propera edición. No obstant, el bloc de jornades tècniques destinades al sector agroalimentari i la tecnologia agrària van ser tot un èxit i molt ben valorades pels assistents.

La Firagost 2023 és organitzada per la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Valls, juntament amb l’Ajuntament de Valls, la Societat Agrícola de Valls, l’Oficina Comarcal del DAAM i Comerç de Valls, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, Departament d’Empresa i Treball, Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, Port de Tarragona i el Patronat de Turisme.